Helgen i Nice


Bonsoir!
Den här helgen har varit riktigt härlig. I lördags så vaknade jag vid 8:a efter att ha kommit hem vid kl. 2. Vi (Ellen, Elin, CF, Patrik, Cornelia + några andra ifrån klassen) var på Waynes som har liveband😍 , ligger väldigt nära vår lägenhet! 🙂 Där dansar man bokstavligen på borden 🙂 Det säger nog allt om fredagskvällen 😉 Men hade riktigt trevligt! Vi umgicks mest vi svenskar men träffade även på en Belgare så fick prata lite frengilska (franksa + engelska) 🙂 (Emma-ord 😉 )


I lördags så vandrade vi i Eze och “besteg” Mount Bastide. Det var riktigt roligt! En vandringstur på ca 3 timmar. Vi hamnade i en gammal stad i Eze som såg ut som Visby typ fast franskt sa mina klasskompisar. Vi var ca 10st som vandrade. 🙂 MYS! Helt otroligt vad det blåste på toppen och det var en hel det trappsteg upp. Först ca 45min branta trppsteg + backe upp till Eze. Sen berget. Vi hade en sån otroligt tur med vädret då det regnade på fm. (bilderna kommer ifrån fel håll) (de enkla trapporna ^^)

( bild ifrån bussresan till eze, det kostade 1 euro enkel) 

(morgonpromenad i jakt på baugette ☔ ^^) 

(Min light french breakfast ^^) 

På lördagskvällen var det SÅKLART MELLOTIME! Så vi streamde Melodifestivalen hos Elin och Astrid. Vi var 6 personer som satt i en soffa, som åt en massa bla. svenska kakor som jag hittade på Monoprix 😀 (Havreflan med choklad) och undrade vart Mello var på väg? Okej att första delfinalen brukar vara dålig men “kycklingar” på scen och terapilåtar. Nja inte riktigt vad vi hade förväntas oss. Men det var i alla fall en trevlig kväll! Cornelia och CF drog ut med några ifrån klassen men jag och Patrik + några av Mello-gänget var alldeles för trötta då vi hikeat. Så blev en ganska lugn och härlig kväll igår.


Även idag så har jag tagit det ganska lugnt. Jag och Patrik gick och handlade på Monoprix på fm. De stänger ju ganska tidigt här så det gäller att passa på att och inte sova för länge på söndagar.
Dagen passerade ganska fort. Jag pratade med Malin. T i telefon och sen pluggade jag glosor och grammatik innan vår hyresvärd Antonio kom förbi. Efter det började vi laga fransk löksoppa. Dock insåg vi att det tog lite mer tid än planerat så vi fick äta lite ost innan. Men det klagar inte jag på. Vi hade två baguetter också och mumsa i oss medans vi planerade städ och matlagnings-team. Så nu ska CF och Patrik laga middag på måndag och tisdag samt ansvara för inköp av gemensamma artiklar. Antar att jag och Cornelia blir städ-ansvariga för veckan.
Ikväll hade vi i alla fall SUPERMYSIGT! Vi åt, skrattade, åt, pratade, åt och Cornelia ville att vi skulle skaffa Tinder social så det gjorde vi. Nu ska vi träffa fransyskor och fransmän! Dock slutade det med att vi chattade med några finskar… Men lite franska har vi fått öva och “rdr” har vi lärt oss det betyder “lol”.
Så nu ska jag sova så jag orkar plugga imorgon.

(CF hade koll på det här med fransk löksoppa 🙂 ) 
Bon nuit!
//Emma

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s