Tenta check + Auron + Min tid här

Hej!

Ikväll har vi skrivit vår 2:a kontrollskrivning. Hej och hå vad det tar på krafterna! Vi lyckades nätt och jämt ta oss till en bar vid strandpromenaden efter att haft tenta + grammatiklektion. Så vi belönade oss med att sitta ute i solen (24 grader idag). Trevligt var det!

17792629_10154783404448813_1627256736_n

Sen gick jag och Cornelia hem själva utan dem andra som fortsatte till en restaurangen som de andra åt middag på. Så jag och Cornelia åt hemma och pratade på om livet, vi hamnade i ganska djupa ämnen tillslut. Men var riktigt trevligt! Sen kom Patrik hem innan de andra som drog vidare för efterrätt, han var för mätt.

I fredags så hade vi myskväll här hemma (efter att jag och Olivia satt kvar i ca 2 timmar efter skolan och pluggade 🙂 ) , Patrik var dock inte med då han och hans kompis var på besök. Vi kompenserade vårt “restätande” och gjorde chokladdoppade jordgubbar. Sen såg vi på den franska versionen av “Skönheten och odjuret”, rekommenderas inte för någon som inte vill träna sin franska. Tror dock att den nya Hollywood versionen är mycket bättre.

17741365_10155971848944745_1561770232_nDSC_0021 (2)DSC_0017 (1)

(Tycker dem här träd/ buskarna påminner om Kungsträdgårdens Japanska körsbärsträd)

IMG_20170331_135607_354

I helgen har jag verkligen bara fokuserat på att plugga inför tentan. Så jag kände mig inte i fas att uppdatera här. Vi hade Iris och Olivia över här på lördagsmiddag och plugg det var mysigt.

IMG_20170401_185715_754DSC_0061DSC_0060IMG_20170401_222151_053

Men vi åkte skidor i torsdags i Auron. SÅ HÄRLIGT! Var väldigt skumt att se snö, men det var ändå hyfsat varmt. Vi såg lite rödflammiga ut dagen efter. Det var kul att åka skidor i Alperna, men kan tänka mig att det är ännu mera härligt när snön är lite kallare.

This slideshow requires JavaScript.

I söndags tog jag en paus och träffade en fransman som heter Patrizo vi fikade och jag fick öva min franska, TOPPEN! Inser att jag utvecklats ifrån första gången vi träffades och han började prata med mig. Det är absolut svårt att hålla ett samtal på franska fortfarande men det går bättre och bättre.

(Har svårt att inte köpa jordgubbar här, men efter att jag lyckades köpa en mango för ca 65 kr så är jag lite rädd. Men mangon var stor och det var den bästa mangon jag ätit! 😛 )

Idag innan lunch gick jag och Patrik ut och gick och pratade då franska med varandra. Det hade jag aldrig gjort första veckan här. Det är konstigt hur man sakta men säkert vänjer sig vid det okända språket. Men det är otroligt bra här, absolut! Nu har jag varit här i över två månader och jag trivs! Hur kan man inte trivas i palmlandskapet?

IMG_20170403_191358_325

Jag skrev brev hem för nån vecka sen och förklarade då min tid här (intryck och känslor) med dessa ord:

“Men som allt annat är det (postkontoret) stängt på söndagar. Känns lite som att jag har flugit tillbaka i utvecklingen. Fast samtidigt fram i tiden, fram till sommaren. Detta förvirrar mig dock extremt. Då “jag”/ mina tankar fått för sig att det också är varmt hemma i Sverige då. Så ja, jag har hemlängtan för sommar Sverige. Saknar landet extremt mycket, drömmer om det. Men saknar inte februari-Sverige. …saknar mest människorna. Och nötter ( det är så dyrt här!) och Liptons gröna te. De har grönt te här men med mint i INTE samma sak 😦 Men när Malin kom hit på besök så fick jag …” – Svarade på om jag saknar Sverige?

“Annars har jag det väldigt bra här ändå! Ångrar absolut inte att jag åkt även om jag tvekade i början. Det var efter ca 1 månad som tryggheten förflyttade sig ifrån Sverige till Nice. Nu är Nice hemma 🙂 ”  

“Hemma är den näsan grönt neonfärgade väggen i köket, den ostabila överfyllda bokhyllan i mitt rum, en spis där 3 av 4 plattor fungerar, ett rum för toaletten, ett rum för handfat och 2 duschar. Ikea inredda rum ink. Tavlorna, köksfläkt för dekoration, rått och musgiftsdosor längs väggarna, en ngt förfallen trappuppgång, ett för högt skrivbord, lyhörda väggar, sömnlösa kvällar p.g.a. barerna nedanför. Hemma är 23 Rue de la préfecture.  alla fall tills i juni. Kommer nog ha svårt att lämna detta. Men mitt rum hemma och rummen runt omkring kommer kännas som ett palats när jag kommer hem, haha. “ 

“Jag har varit här i snart 2 månader. Tiden går otroligt fort! Känns som jag nyss kom hit. Min franska blir bättre, även om det går sakta i småsteg. Alla fransmän och fransyskor jag kommit i kontakt med har varit väldigt snälla och lite halvt beundrande och glad över att jag vill lära mig franska. Samtidigt som det också är många turister här, vilket är lite dåligt för min franska.  

Men har märkt nu de senaste veckorna att de som jobbat i butikerna inte längre växlar över till engelska, lika ofta som när jag kom.  “

“Jag gillar att sitta på stranden och plugga. Havets vågor gör mig så lugn och ro fylld. Även om det är andra runt omkring mig som pratar, så är det lite som att ha radion på, bakgrundsljud som är mer trevliga än störande.  “

“Kursen i sig är väldigt krävande, tuff men otroligt lärorik. “ 


“Nice som stad tycker jag väldigt mycket om. Den är precis på gr’nsen till större stad tycker jag. Kanske är det för att jagär uppväxt i Stockholm. Men ifrån stranden som är ca 5 km lång kan jag se till flygplatsen. Men jag kan också skymta hamnen (där jag inte varit så mycket mer än …), La casade du chauteau, …., Negresso … och bakom mig är gamla stan där vi bor. Det jag inte ser är Place masséna med shoppinggatan Jean Médecin och place Galdebaldi. … Som du förstår är allt väldigt centralt. Vilket är skönt det tar ca 30-45 min att gå till skolan. Det är skönt att det är gångavstånd.  

“Det positiva med att leva i en stad där det är mycket turister är att affärerna inte är helt stängda på söndagar som i övriga Frankrike. Det känns som det händer väldigt mycket här även om vi har mycket plugg. Varje vardag går vi i skolan. Men minst en dag per helg försöker vi hitta på något kul. “

” Tycker det är skönt att bo i kollektiv. Dels för sällskap men också för att det är roligare att laga mat för flera. Vi har olika middagsdagar. Dem andra är duktiga på att laga mat. Tur att jag lärde mig en de förra hösten av Leila. “ 

 

Just det 1 april här har med fiskar att göra. Aprilskämt heter “poisson d’avril” asså fisk av april. Så #IloveNice -skylten hade blivit utbytt till en fisk. Var lite skumt när jag sprang förbi och inte riktigt var med på att det var första april. Trodde till en början att det var något konstigt konstprojekt, tills jag såg att Sector Alarm söker nya medarbetare som ska specialisera sig på kylskåpsalarm. (???)

IMG_20170401_093508_600

 

Bon soir!

//Emma

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s